Červené víno suché, s nejvyšší klasifikací Vinos de Pago, z vinařské oblasti Pago Calzadilla v provincii Cuenca, z odrůd Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Garnacha a Syrah z parcel Fogón, Aldehuela, Bildorado, Chocilla del Vinagre a Viña Olivos.
Fermentace probíhá v malých tancích z nerezavějící oceli, každá odrůda zvlášť. Malolaktická fermentace probíhá v dubových sudech o obsahu 225 a 300 l. Zraje 12 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudem o obsahu 300 a 500 L.
Má rubínově červenou barvu, intenzivní aroma černého lesního ovoce, marmelády, vanilky, tabáku, se smetanovými a minerálními tóny.
V chuti je živé, vyvážené, elegantní, s dobrou tříslovinou a dlouhým závěrem.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo z vinic Los Silos a Carrapiñel v Pedrosa de Duero. Půda je zde vápenitá a vinná réva je pěstována na principech organického zemědělství. Mošt fermentuje společně s vlastními kvasinkami, které si vinařství pěstuje. Toto víno reprezentuje svěží a živý charakter odrůdy Tempranillo.
Zraje 4-6 měsíců ve francouzských dubových sudech. Má nafialovělou barvu s dobrou hloubkou, intenzivní aroma třešní, malin, borůvek, bezinek, ušlechtilého dřeva, čokolády, vanilky a karamelu.
V chuti je příjemná kyselinka, měkká tříslovina, je středně tělnaté a dobře pitelné.
Peñin 90 b.
Guía ABC 91 b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Castilla y León
Vinařská oblast: Ribera del Duero
Vinařství: Bodegas Comenge
Odrůda: Tempranillo
Ročník: 2022
Kategorie: Roble
Teplota servírování: 16-18 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 14,5%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: tapas, bílé maso, grilované maso, sýry
Červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo. Fermentace probíhá v malých tancích z nerezavějící oceli a v betonových tancích.
Zraje 15 měsíců ve francouzských dubových sudech. Čiření a filtrování probíhá před lahvováním.
Má tmavě třešňově červenou barvu s garnátovým odstínem, jasnou a čistou, aroma lesního ovoce, červeného rybízu, divokých jahod s nádechem lékořice a anýzu.
V chuti je svěží, středně tělnaté, s příjemnou kyselinkou, dobře pitelné, s tóny vanilky, skořice a lékořice. Je komplexní dobře strukturované.
Červené víno suché, z vinařská oblasti Castilla, z odrůdy Tempranillo.
Zraje 3 měsíce ve francouzských a amerických barikových sudech. Barva je rubínově červená, aroma černého ovoce a lékořice, na patře plné s příjemnou tříslovinou. Vhodné k těstovinách, bílému i tmavému masu, kořenitým úpravám pokrmů z ryb a sýrům. Podává se při teplotě 16 °C.
Dárkový luxusní box obsahující dvě lahve vína z Bodegas Comenge, nálevku na víno a otvírák lahví v dřevěné krabici a papírovém přebalu.
Familia Comenge Reserva – červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo. Zraje 27 měsíců v nových a rok starých francouzských dubových sudech, čímž víno dosáhne delikátní struktury, intenzity, elegance a perzistence.
Má tmavě třešňově červenou barvu s garnátovým odstínem, jasnou a čistou, intenzivní a kořenité aroma lékořice, zralého červeného ovoce, fenyklu a aromatických bylin s tóny zakouřenosti, vanilky, karamelu a kávy. V chuti je jemné a mohutné, ale ne opulentní, vyznačuje se sladkou tříslovinou. Dochuť je velmi dlouhá, sametová a svěží. Peñin 93 b.
Comenge El Origen Crianza – červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo. Zraje 15 měsíců ve francouzských dubových sudech. Čiření a filtrování probíhá před lahvováním.
Má tmavě třešňově červenou barvu s garnátovým odstínem, jasnou a čistou, aroma lesního ovoce, červeného rybízu, divokých jahod s nádechem lékořice a anýzu.
V chuti je svěží, středně tělnaté, s příjemnou kyselinkou, dobře pitelné, s tóny vanilky, skořice a lékořice. Je komplexní dobře strukturované. Peñin 93 b.
Červené víno víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůd Tempranillo a Cabernet Sauvignon z vinice Pago de Hontanillas s výměrou pouhých 2,7 ha v nadmořské výšce 870 m v Pesquera de Duero a z vinice Pago de la Nava, která je vyzázena odrůdou Cabernet Sauvignon a leží v údolí řeky Duero a mázde speciální mikroklima. Půda je jílovitá s velkými kameny a poskytuje vína s excelentní kyselinkou a intenzivní barvou. Vyrábí se pouze ve výjimečných ročnících.
Fermentuje v betonových tancích v kontaktu s kvasinkami a zraje v nových francouzských dubových sudech po dobu 22 měsíců. Má hlubokou tmavě červenou barvu, černého ovoce, černého rybízu, švestek, čokolády, koření s minerálními tóny a dotekem křídy.
V chuti má excelentní kyselinku, je svěží tělnaté, mohutné, se sametovou tříslovinkou, vyzrálým ovocem, je koncentrované a delikátní. Je to víno s dlouhým životem.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Rioja, z odrůd Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura a Maturana Tinta.
Fermentace probíhá částečně v tancích v nerezavějící oceli a částečně v betonových tancích v kontaktu s kvasinkami. Zraje 12 měsíců v amerických a francouzských dubových sudech.
Má rubínově červenou barvu s garnátovým odstínem, intenzivní aroma zralého červeného a černého ovoce, černého rybízu, bílého pepře a ušlechtilého dřeva.
V chuti je sametové, příjemné, komplexní, minerální a velmi ovocité, dobře vyvážené, s dlouhou dochutí. Vhodné k tmavému masu, zvěřině a drůbeži.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo. Fermentace probíhá v malých tancích z nerezavějící oceli a v betonových tancích.
Zraje 27 měsíců v nových a rok starých francouzských dubových sudech, čímž víno dosáhne delikátní struktury, intenzity, elegance a perzistence.
Má tmavě třešňově červenou barvu s garnátovým odstínem, jasnou a čistou, intenzivní a kořenité aroma lékořice, zralého červeného ovoce, fenyklu a aromatických bylin s tóny zakouřenosti, vanilky, karamelu a kávy. V chuti je jemné a mohutné, ale ne opulentní, vyznačuje se sladkou tříslovinou. Dochuť je velmi dlouhá, sametová a svěží.