Červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo z vinic starých 20 let vysázených v nadmořské výšce 840 m v jílovité půdě.
Zraje 12 měsíců v amerických a francouzských dubových sudech a následně 12 měsíců v lahvi.
Má intenzivní třešňově červenou barvu s fialovým nádechem, výrazné aroma lesního ovoce, černého rybízu, borůvek, koření a minerálů.
V chuti je delikátní s dobře integrovanou tříslovinou, je intenzivní s dlouhotrvající dochutí a tóny ovoce a vanilky.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo z vinic Los Silos a Carrapiñel v Pedrosa de Duero. Půda je zde vápenitá a vinná réva je pěstována na principech organického zemědělství. Mošt fermentuje společně s vlastními kvasinkami, které si vinařství pěstuje. Toto víno reprezentuje svěží a živý charakter odrůdy Tempranillo.
Zraje 4-6 měsíců ve francouzských dubových sudech. Má nafialovělou barvu s dobrou hloubkou, intenzivní aroma třešní, malin, borůvek, bezinek, ušlechtilého dřeva, čokolády, vanilky a karamelu.
V chuti je příjemná kyselinka, měkká tříslovina, je středně tělnaté a dobře pitelné.
Peñin 90 b.
Guía ABC 91 b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Castilla y León
Vinařská oblast: Ribera del Duero
Vinařství: Bodegas Comenge
Odrůda: Tempranillo
Ročník: 2022
Kategorie: Roble
Teplota servírování: 16-18 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 14,5%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: tapas, bílé maso, grilované maso, sýry
Červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo. Fermentace probíhá v malých tancích z nerezavějící oceli a v betonových tancích.
Zraje 15 měsíců ve francouzských dubových sudech. Čiření a filtrování probíhá před lahvováním.
Má tmavě třešňově červenou barvu s garnátovým odstínem, jasnou a čistou, aroma lesního ovoce, červeného rybízu, divokých jahod s nádechem lékořice a anýzu.
V chuti je svěží, středně tělnaté, s příjemnou kyselinkou, dobře pitelné, s tóny vanilky, skořice a lékořice. Je komplexní dobře strukturované.
Dárkový luxusní box obsahující dvě lahve vína z Bodegas Comenge, nálevku na víno a otvírák lahví v dřevěné krabici a papírovém přebalu.
Familia Comenge Reserva – červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo. Zraje 27 měsíců v nových a rok starých francouzských dubových sudech, čímž víno dosáhne delikátní struktury, intenzity, elegance a perzistence.
Má tmavě třešňově červenou barvu s garnátovým odstínem, jasnou a čistou, intenzivní a kořenité aroma lékořice, zralého červeného ovoce, fenyklu a aromatických bylin s tóny zakouřenosti, vanilky, karamelu a kávy. V chuti je jemné a mohutné, ale ne opulentní, vyznačuje se sladkou tříslovinou. Dochuť je velmi dlouhá, sametová a svěží. Peñin 93 b.
Comenge El Origen Crianza – červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo. Zraje 15 měsíců ve francouzských dubových sudech. Čiření a filtrování probíhá před lahvováním.
Má tmavě třešňově červenou barvu s garnátovým odstínem, jasnou a čistou, aroma lesního ovoce, červeného rybízu, divokých jahod s nádechem lékořice a anýzu.
V chuti je svěží, středně tělnaté, s příjemnou kyselinkou, dobře pitelné, s tóny vanilky, skořice a lékořice. Je komplexní dobře strukturované. Peñin 93 b.
Červené víno víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůd Tempranillo a Cabernet Sauvignon z vinice Pago de Hontanillas s výměrou pouhých 2,7 ha v nadmořské výšce 870 m v Pesquera de Duero a z vinice Pago de la Nava, která je vyzázena odrůdou Cabernet Sauvignon a leží v údolí řeky Duero a mázde speciální mikroklima. Půda je jílovitá s velkými kameny a poskytuje vína s excelentní kyselinkou a intenzivní barvou. Vyrábí se pouze ve výjimečných ročnících.
Fermentuje v betonových tancích v kontaktu s kvasinkami a zraje v nových francouzských dubových sudech po dobu 22 měsíců. Má hlubokou tmavě červenou barvu, černého ovoce, černého rybízu, švestek, čokolády, koření s minerálními tóny a dotekem křídy.
V chuti má excelentní kyselinku, je svěží tělnaté, mohutné, se sametovou tříslovinkou, vyzrálým ovocem, je koncentrované a delikátní. Je to víno s dlouhým životem.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tempranillo. Fermentace probíhá v malých tancích z nerezavějící oceli a v betonových tancích.
Zraje 27 měsíců v nových a rok starých francouzských dubových sudech, čímž víno dosáhne delikátní struktury, intenzity, elegance a perzistence.
Má tmavě třešňově červenou barvu s garnátovým odstínem, jasnou a čistou, intenzivní a kořenité aroma lékořice, zralého červeného ovoce, fenyklu a aromatických bylin s tóny zakouřenosti, vanilky, karamelu a kávy. V chuti je jemné a mohutné, ale ne opulentní, vyznačuje se sladkou tříslovinou. Dochuť je velmi dlouhá, sametová a svěží.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Castilla y León, z odrůd Tempranillo a Syrah.
Fermentace probíhá v malých tancích z nerezavějící oceli v kontaktu s kvasinkami po dubu 2 – 3 týdnů, část vína fermentuje ve velkých dřevěných sudech o obsahu 4 tis. litrů. Zraje 15 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech.
Má intenzivní třešňově červenou barvu s garnátovým odstínem, čisté a výrazné aroma červeného ovoce.
V chuti je hladké a svěží, pevné s měkkou tříslovinou a příjemnou kyselinkou, komplexní a svěží. Je harmonické, strukturované a delikátní.
Peñin 92 b.
Parker 93 b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Castilla y León
Vinařská oblast:VdlT Castilla y León
Vinařství:Mauro
Odrůda: Tempranillo, Syrah
Ročník: 2021
Teplota servírování:16-18 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 14,5%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie:pečené a grilované tmavé maso, rýže, králík na česneku
Bílé víno suché, z vinařské oblasti Castilla y León (Ribera del Duero), z unikátní odrůdy Albillo z vinice o výměře 10 ha s nízkým výnosem.
Macerace probíhá při teplotě 4 °C před lisováním, fermentace pak při kontrolované teplotě 19 °C, čímž víno dosáhne typického delikátního aroma.
Má slámově žlutou brilantní barvu, čisté ovocité aroma ananasu a grapefruitu tak typického pro Albillo s tóny horských rostlin. V chuti je tělnaté, suché, vyvážené mezi kyselinkou a alkoholem.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tinto Fino.
Fermentace probíhá při tepolotě 23 – 28 °C po dobu 9 dní, macerace dalších 10 dní. Zraje 15 měsíců ve dvou různých typech dubových sudů a 12 měsíců v lahvi.
Má jasnou tmavě červenou barvu s fialovým nádechem, aroma je ovocité s tóny koření, kmínu, hřebíčku a muškátového oříšku.
V chuti je masité, svěží, velmi dobře strukturované, s dlouhým závěrem. Jedná se o víno vyšší kvality než klasická Crianza.